Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Unik Ferrari F40 visade sig vara svårsåld

En Ferrari F40 drömmer mer eller mindre alla om, men om bilen är extrautrustad – från fabrik – ja, då är det tydligen inte så intressant längre.

Nyligen skrev vi om en speciell Ferrari F40 som skulle säljas på auktion i mitten av oktober. Det speciella med bilen är att Francis John Connolly köpte bilen 1991, en av ägarna till Connolly Leather som under större delen av 1900-talet levererade exklusivt läder till flertalet biltillverkare, bland annat till Ferrari. Därför är just detta F40-exemplar extrautrustad med läderklädsel, till skillnad från alla andra F40:or. Till och med säkringsboxen var klädd i läder.

Läderbiten tilltalade tydligen inte världens F40-spekulanter. När den var uppe för inrop på auktion i förra veckan var det ingen som nappade på priset som uppskattades att landa mellan 9,5 och 10,1 miljoner kronor. Så bilen, som rullat 3 200 mil, förblev osåld, trots en i sammanhanget okej prislapp.

Troligtvis är det så att om någon av världens F40-spekulanter ska köpa ett exemplar så vill de ha den råbarkade versionen, alltså utan läderklädsel. Precis som övriga 1 310 exemplar utaöver Connollys exemplar.

Ferrari F40 byggdes mellan 1987 och 1992 som en jubileumsmodell för att uppmärksamma Ferraris 40 år som sportbilstillverkare. Modellen har en V8 på 2,9 liter som ger 478 hästkrafter, vilket tillåter 0-100 km/h-tider på 4,1 sekunder och en toppfart på 325 km/h. Siffror så bra för sin tid att F40 anses vara världens första supersportbil.

Kanske läge för dig att ringa säljaren och lägga ett skambud!?