Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Unikt Lamborghini-koncept under klubban igen

Är en Lamborghini Gallardo en alltför vanlig syn? Varför inte slå till på världens enda exemplar av Concept S! Bilen, som är helt gatlegal, går nu upp på auktion – igen!

Året var 2005 när Lamborghini visade Concept S på bilsalongen i Genève. Bilen baserades på Gallardo, men fick dubbla öppna sittbrunnar och saknade vindruta. Tanken var att bygga 100 exemplar till märkets mest lojala kunder, men planen sprack på vägen – man hade varken pengar, tid eller arbetskraft att tillverka fler än ett enda exemplar.

Så medan Gallardo fortsatte tillverkas i hela tio år, och i över 14 000 exemplar (den mest framgångsrika Lamborghinimodellen någonsin, försäljningsmässigt), finns det än i dag endast ett exemplar av Concept S. Redan år 2005 var detta exemplar till salu, men utan att någon köpare nappade. Och nu är det alltså dags igen för bilen att försöka få en ny ägare.

Bilen, som bär chassinummer ZHWGE32T86LA00001, är helt laglig att köra på gatan, men har ändå knappt varit där. Vägmätaren står på endast 18 mil. Under skalet är det samma V10 som i vanliga Gallardo, fyrhjulsdrift och 520 hästkrafter.

Auktionen sker hos RM Sotheby’s, och man vill inte uppge något estimerat slutpris. Tror du att den lyckas bli såld denna gång?