Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Uniti – ny svensk elbil ska utmana bilindustrin

Sverige har fått ett nytt bilmärke, eller är åtminstone på gång att få det. Uniti är en elbil, med bas i Sverige, som ska vända upp och ned på bilindustrin genom att frångå gamla principer.

Teamet, som är globalt men med hjärtat i Sverige, vill utmana dagens bilindustri och dess förlegade idéer och principer inom bland annat affärsmodeller, fossila bränslen och gammal mekanik. Därför har de påbörjat utvecklingen av vad de kallar för en genial och elektrisk stadsbil vid namn Uniti.

– Det är dags för en mer futuristisk och mindre destruktiv körupplevelse, säger Unitis grundare Lewis Horne.

Dagens bilar är utdaterade enligt företaget och därför tänker de uppfinna bilen igen, denna gång med mer framtida, progressiva former och mycket mindre plastighet.

Processen är helt transparent, det vill säga hela design- och utvecklingsprocessen ska vara öppen och patentfri. På så vis hoppas de att fler aktörer vill sälla sig till deras idé och därmed påskynda utvecklingen av miljömässigt hållbara fordonsprodukter.

En prototyp av Uniti-bilen är under utveckling vid Lunds universitet, men än är det inte helt klart hur den ska växa fram. Vid universitetet pågår nämligen just nu en stor studie som ska fastställa de mest effektiva metoderna för att framställa fordon i allt från produktion till material. Bilen ska vara hållbar under hela sin livscykel, inte bara vid transport.

Den prototyp som det nu jobbas på i universitetets ProLab är tvåsitsig med två säten i rad och ska vara optimerad för högsta möjliga prestanda i stadsmiljö. Den drivs med hjälp av en eller flera elmotorer (okänt i dagsläget) som får sin kraft från ett batteri med lagringskapacitet på 15 kWh (kilowattimmar).

Uniti sägs vara rymlig och ska ge en känsla av science fiction. Material som används är valda med hänsyn till miljön, därför återfinns hampa och biokompositer med linfiber i delar av bilen. Upplevelsemässigt ska premiumnivån vara hög men med en organisk känsla.

Ingenting nämns om när bilen väntas stå färdig, så det gäller att hålla ögon och öron öppna för att inte missa något. Kanske Sverige står där med ytterligare ett bilmärke om några år.