Uppblåsbar docka ska få unga köra säkrare

Sedan tidigare vet man att unga bilister står för ungefär en femtedel av bilolyckorna under sommaren i Europa. Men en ny undersökning visar att över hälften av ungdomarna kör säkrare om de har en vuxen i stolen bredvid. Och det har Ford tagit fasta på.

https://youtu.be/liYHKpZOtyk

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Samtidigt som man sedan tidigare vet att 21 procent av bilolyckorna under sommarmånaderna i Europa orsakas av unga i åldern 18-24 år, gjordes det nyligen en ny undersökning bland 6500 unga bilister i Storbritannien, Frankrike, Spanien, Italien och Tyskland. I den nya undersökningen uppger 57 procent av de medverkande att de kör säkrare när de har en förälder eller mor-/farförälder bredvid sig i bilen.

På det lite mer lättsamma och underhållande planet har Ford valt att göra en reklamfilm för FDSL (Ford Driving Skills for Life), som är Fords utbildningsprogram för säker körning, baserat på undersökningens resultat.

Filmen (som du kan se ovan) marknadsför en påhittad produkt, bestående av en uppblåsbar docka som ska föreställa en vuxen person, som blåses upp i passagerarsätet vid tillfällen då yngre bilister inte kör tillräckligt trafiksäkert. Och tur är väl att den där dockan inte finns på riktigt, då den troligtvis hade skapat fler olyckor än vad den lyckats förhindra.