Uppdaterade BMW M5 avslöjad

Ingenting kan hållas hemligt längre, inte ens uppdaterade BMW M5. Så här ser den ut efter den facelift som modellen ska genomgå senare i år.

Nuvarande BMW M5, generation F90, har smakat asfalt sedan slutet av 2017. Prestandaversionen av 5-serie är alltså inte direkt gammal, men i och med att nämnda 5-serie alldeles nyligen har uppdaterats är det dags för M5 att gå samma väg.

BMW har ännu inte visat den officiellt (det sker i morgon, 16 juni), så några specifikationer finns inte. Däremot finns det en bild som har ramlat ut på Internet via Instagram-kontot wilcoblok (som så många gånger förr).

PROV: BMW M5

I fronten ser vi de omarbetade njurarna som är större och tajtare varandra än tidigare. Strålkastarna är desamma som på uppdaterade 5-serie, det vill säga rakare i utförandet. Resten av fronten, med luftintag och spoiler, är omgjord. Arrangemanget påminner delvis om hur M8 ser ut i samma ände av bilen.

PROV: BMW M8 Competition

Så här ser dagens BMW M5 ut, första generationen med M xDrive-fyrhjulsdrift.

Medan uppdaterade 5-serie bjuder på en rad maskinella förändringar kan vi sannolikt inte se fram emot något liknande hos M5. V8:an på 4,4 liter stannar kvar och den kommer antagligen fortsätta att erbjuda 600 hästkrafter i standardutförandet och 625 hästkrafter i Competition-utförandet. 0-100 km/h på 3,4 respektive 3,3 sekunder och toppfartspärr på 250 km/h, men som kan höjas till 305 km/h, är siffror som lär behållas.

PROV: Nya Audi RS6 Avant