Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Uppdaterade BMW M5 avslöjad

Ingenting kan hållas hemligt längre, inte ens uppdaterade BMW M5. Så här ser den ut efter den facelift som modellen ska genomgå senare i år.

Nuvarande BMW M5, generation F90, har smakat asfalt sedan slutet av 2017. Prestandaversionen av 5-serie är alltså inte direkt gammal, men i och med att nämnda 5-serie alldeles nyligen har uppdaterats är det dags för M5 att gå samma väg.

BMW har ännu inte visat den officiellt (det sker i morgon, 16 juni), så några specifikationer finns inte. Däremot finns det en bild som har ramlat ut på Internet via Instagram-kontot wilcoblok (som så många gånger förr).

PROV: BMW M5

I fronten ser vi de omarbetade njurarna som är större och tajtare varandra än tidigare. Strålkastarna är desamma som på uppdaterade 5-serie, det vill säga rakare i utförandet. Resten av fronten, med luftintag och spoiler, är omgjord. Arrangemanget påminner delvis om hur M8 ser ut i samma ände av bilen.

PROV: BMW M8 Competition

Så här ser dagens BMW M5 ut, första generationen med M xDrive-fyrhjulsdrift.

Medan uppdaterade 5-serie bjuder på en rad maskinella förändringar kan vi sannolikt inte se fram emot något liknande hos M5. V8:an på 4,4 liter stannar kvar och den kommer antagligen fortsätta att erbjuda 600 hästkrafter i standardutförandet och 625 hästkrafter i Competition-utförandet. 0-100 km/h på 3,4 respektive 3,3 sekunder och toppfartspärr på 250 km/h, men som kan höjas till 305 km/h, är siffror som lär behållas.

PROV: Nya Audi RS6 Avant