Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Uppdaterade Mercedes S-klass Coupé och Cabriolet debuterar i september

Mercedes S-klass uppdateras både in- och utvändigt till 2018, det skrev vi om redan i våras. Men nu står det klart att även S-klassens tvådörrarssyskon, S-klass Coupé och S-klass Cabriolet genomgår liknande förändringar till nästa år.

Bilden visar "gamla" S-klass Coupé

S-klass Coupé hade premiär 2014 och cabrioleten ett år senare.

Enligt uppgift blir förändringarna små, men bland de utvändiga nyheterna kan ändå nämnas omgjorda lysen och stötfångare. Inuti kommer instrumentbrädans två 12,3 tums-skärmar att omslutas av en glaspanel i framtiden istället för dagens två.

AMG-modellerna uppdateras även med Mercedes signifikativa Panamericana-grill som redan nu sitter på GT-modellerna.

Motorvis ryktas S550 att döpas om till S560 och få en 4,0-liter V8 med dubbelturbo. Effekten anges till 470 hästkrafter. S63s tros få en liknande motor men med effekten uppskruvad till 611 hästkrafter istället.

Enligt tidningen Motor Authority kan även en 3,0-liters V6 med dubbelturbo, eller en rak sexa, komma att introduceras i S450.

Modellår 2018 innebär också en teknisk uppdatering. De nya coupé-och cabrioletmodellerna kommer att få en funktion som gör att bilen automatiskt anpassar hastigheten efter olika vägsituationer, exempelvis motorvägsavfarter, rondeller och korsningar. Informationen hämtar systemet från bilens kameror, radar och kartor.

Nya S-klass Coupé och Cabriolet förväntas presenteras på Frankfurtsalongen i september.