Uppdaterade Volkswagen Golf – tre snabba från provkörningen

PeO Kjellström är inte i Barcelona men bara några timmars båtfärd därifrån. På hans ungdoms kärleksö Mallorca. Men nu gäller det Golf facelift. Lika mycket känslor denna gång PeO?

– Nja, jag känner inte igen något från tjugoårsåldern. Men visst är det fint, liksom Golfen. Annat var ju inte att vänta med tanke på att den är i stort sett oförändrad sedan första upplagan av generation sju.

Ja, är det några skillnader egentligen?

– Jo, men de är väl dolda. De nya stötfångarna, LED-lampor fram och bak (det senare standard, reds anm) och en uppsyn med lite mer lufthål, det skulle lika gärna kunna vara ett tillvalspaket. På insidan är det en större skärm, som är tillval, som ska skötas med handviftningar. När den vill skulle jag vilja tillägga.

PeO:s mungipor pekar varken norrut eller söderut.

Men... inget riktigt nytt då?

– Jo, en 1,5 TSI Evo på 150 hästkrafter med aktiv cylinderavstängning. Är väldigt linjär i sig och lika kul som ekologisk mellanmjölk. Kommer att kosta 241 500 kronor när den introduceras i sommar, då med GT-utrustning. Annars är det premiär i mars för de första versionerna, med start från 199 900 kronor. Golf har ett brett spann med introduceringsdatum för olika motorer. Mer om detta i nummer 6/2017 av Teknikens Värld.

Du hörde vad PeO sa – en fullmatad provkörningsrapport bjuds du på i kommande nummer av tidningen. Missa inte!