Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Till höger ses Dacia Jogger, till vänster dess syskonbil Dacia Sandero Stepway i samband med krocktest hos Euro NCAP.Till höger ses Dacia Jogger, till vänster dess syskonbil Dacia Sandero Stepway i samband med krocktest hos Euro NCAP.Till höger ses Dacia Jogger, till vänster dess syskonbil Dacia Sandero Stepway i samband med krocktest hos Euro NCAP.
Till höger ses Dacia Jogger, till vänster dess syskonbil Dacia Sandero Stepway i samband med krocktest hos Euro NCAP. Foto: Euro NCAP & Dacia

Uruselt betyg för Dacia Jogger i krocktest

Baserat på nya Dacia Sandero Stepways insats i fjol har Euro NCAP kommit fram till ett säkerhetsbetyg för nya familjebilen Jogger. Av fem möjliga blev betyget en stjärna.

Krocksäkerhetsinstitutet Euro NCAP har i dag släppt årets andra omgång säkerhetsresultat. Tre nya bilmodeller ingår i denna omgång: DS 4, Honda HR-V och Dacia Jogger. Vi lägger lite extra fokus på sistnämnda då den väntas bli en storsäljare samt, förstås, då betyget som Euro NCAP delar ut är, precis som priset, uppseendeväckande lågt.
Det ska poängteras att det inte heller gick helt friktionsfritt för DS 4 och Honda HR-V, även om den franska bilen (DS 4) styrde upp saker och ting när den utrustades med ett säkerhetspaket. Hondan nådde upp till fyra stjärnor, DS 4:an till fem men först efter att ha utrustats med radarsensor som tillägg till autobromssystemets standardkamera.

Dacia Jogger delar mycket teknik och detaljer med Dacia Sandero Stepway som krocktestades förra året och då fick låga betyget två stjärnor. Jogger har dock belönats med ett ännu lägre betyg, endast en stjärna.
Sett till skyddet av vuxna och barn vid olika typer av kollisioner är Jogger, trots avsaknaden av bland annat knäkrockkuddar och mittmonterad krockkudde (mellan förare och främre passagerare), uppe i trakterna kring tre stjärnor i totalbetyg, men precis som för Sandero Stepway i fjol är det skyddet av fotgängare samt bilens säkerhetssystem som inte är tillräckliga för att erhålla några högre utdelningar av poäng och betyg. Det handlar bland annat om avsaknad av aktiv motorhuv (skyddar fotgängare vid kontakt) samt autobroms som reagerar på oskyddade trafikanter så som (motor)cyklister och fotgängare.

MISSA INTE: Provkörning av billiga elbilen Dacia Spring

Att Jogger fick en stjärna medan Sandero fick två beror på att Jogger erbjuds i ett sjusitsigt utförande med tre sätesrader och att tredje raden saknar bältespåminnare. Bältespåminnare viftar en del bort som något onödigt, men för en familj där barnen åker längst bak är denna enkla och lilla påminnelse en väldigt effektiv detalj.
Euro NCAP skriver att Sandero i fjol nådde upp till två stjärnor med så pass liten marginal att just bältespåminnaren lyckas sänka Joggers totalbetyg till en stjärna.

Dacia Jogger

https://youtu.be/DvC0uGf7BQo

Vuxenskydd: 70
Barnskydd: 69
Fotgängarskydd: 41
Förarassistans: 39

DS 4

https://youtu.be/RYyU4sa2UkU

⭐⭐⭐⭐⭐

Vuxenskydd: 85
Barnskydd: 86
Fotgängarskydd: 74
Förarassistans: 82*

* Med säkerhetspaket som inkluderar radarsensor. Med enbart kamerabaserat system (standard) blir utdelningen i grenen förarassistans endast 65 poäng vilket då drar ned totalbetyget till fyra stjärnor.

Honda HR-V

https://youtu.be/AwrA14gcteQ

⭐⭐⭐⭐

Vuxenskydd: 82
Barnskydd: 75
Fotgängarskydd: 72
Förarassistans: 78