Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081027-alfa-romeo-usa081027-alfa-romeo-usa081027-alfa-romeo-usa
081027-alfa-romeo-usa

USA får vänta på Alfa Romeo

Den planerade återkomsten för Alfa Romeo till USA får vänta. Fiat-chefen Sergio Marchionne sätter stopp för vad han anser vore en galen investering i den deprimerade USA-marknaden.

Den växande finanskrisen tvingar Fiat att ge upp två av de stora mål man satt ut för de kommande åren. Dels skjuts USA-lanseringen av Alfa Romeo upp ett år, dels tvingas man inse att försäljningsmålen i Kina inte på långa vägar kommer att nås.

Alfa Romeos comeback i USA försenas till år 2011, meddelar Fiat-gruppens vd Sergio Marchionne. Originalplanen, som var att lansera Alfa Romeo i USA under det sista kvartalet 2009, byttes ganska snart till någon gång under 2010. Men nu försenas projektet alltså ytterligare. Enligt Sergio Marchionne vore det galenskap att investera i en nylansering på den deprimerade USA-marknaden.

Sergio Marchionne har tidigare satt som mål att sälja minst 300 000 Fiat-bilar i Kina med början 2010, men på grund av den globala finanskrisen tvingas Fiat inse att det inte kommer att gå. Målet är nu istället mer realistiska 50 00 bilar år 2010. En betydande minskning. För tillfället består Fiats verksamhet i Kina endast av ett tusental exporterade bilar som säljs i Kina med förlust, mest för att det skrala återförsäljarnätet ska hållas vid liv.

Läs mer