Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Rickard Håkansson (Facebook)

Uselt uppförande av bilister vid trafikolycka

I tisdags inträffade en allvarlig trafikolycka på E4 norr om Stockholm som ledde till långa köer. Nu skäller bland annat polisen på hur andra bilister uppförde sig vid olycksplatsen.

Det var på E4 i höjd med Rotebro som det under tisdagen inträffade en allvarlig olycka med flera bilar inblandade, bland annat en TMA-bil som stod utställd som skydd till den ursprungliga olyckan. Det bildades långa köer på den vältrafikerade motorvägen, många blev därför otåliga i sin väntan på att vägen skulle öppnas upp igen.

Många trafikanter tog sig fram till olycksplatsen för att fotografera de inblandade bilarna och även fotografera personer som hade skadat sig. Flera personer gick in på själva olycksplatsen och ställde sig mellan räddningspersonalen och de olycksdrabbade och försvårade på så vis deras arbete. Polis, räddningspersonal och bärgningspersonal har i efterhand uttryckt en avsky till hur flertalet bilister uppförde sig på platsen.

I radioinspelningen ovan får vi lyssna på Dan Grip vid polisens ledningscentral som tycker att många uppförde sig respektlös vid olyckan då många försvårade räddningsarbetet genom att vara i vägen. En av bärgningskillarna på platsen, Rickard Håkansson, uttryckte kort efter olyckan sin avsky till människors beteende, bland annat hur de, tillsammans med sina barn, fotograferade skadade människor med sina mobiltelefoner, hur de beklagade sig över att vägen är stängd och att de som krockade är idioter. Han fick till och med höra en bilist som sa till personal på platsen att flytta på sig för att han eller hon skulle få med den krockade bilen på bild.

Rickard Håkanssons inlägg på Facebook, som du kan se nedan, har i skrivande stund närmare två tusen delningar och flera hundra kommentarer.