Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: YouTube

Utsläppsfri Honda Civic med inbyggt träningspass

Gamla bensinbilar kan konverteras för att ta sig fram utan utsläpp. Vanligast är att sätta in en elmotor, men det finns andra, mer ögonbrynshöjande sätt.

Honda har meddelat att man ska nå 40 procent eldrift 2030, 80 procent 2035 och 100 procent 2040. Det är alltså 19 år kvar innan den japanska tillverkaren blir utsläppsfri (sett till bilarnas framdrift).

Honda skulle dock kunna uppnå en fullständig utsläppsfri modellflora om de ”tänker utanför boxen” och inte bara fokuserar på det elektriska. Några killar i USA har tagit fram en tänkbar framtida drivlina som de japanska ingenjörerna förmodligen blundat för helt och hållet.

Bilden som får det att vattnas i munnen hos de japanska ingenjörer som letar efter morgondagens framdrift.Bilden som får det att vattnas i munnen hos de japanska ingenjörer som letar efter morgondagens framdrift.Bilden som får det att vattnas i munnen hos de japanska ingenjörer som letar efter morgondagens framdrift.
Bilden som får det att vattnas i munnen hos de japanska ingenjörer som letar efter morgondagens framdrift. Foto: YouTube

Gängets snilleblixt går ut på att ersätta förbränningsmotorn i en gammal och sliten Honda Civic med en tandemcykel och två trampvilliga homo sapiens. En inte allt för kostsam konvertering som dessutom fungerar – bilen går ju framåt, om än med vissa begränsningar.

I filmen nedan ser du hur det går. Vill du se mer av själva konstruktionen spolar du tillbaka till början.

https://youtu.be/aMVE-ZX058w?t=218