Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081031-personlig-regskylt
081031-personlig-regskylt
081031-personlig-regskylt
081031-personlig-regskylt

Vägverket nobbar bakvänd snusk

Vägverket vill inte att våra bilar ska uppmana till förargelseväckande beteende på vägarna och stoppar därför regskyltar med snuskig innebörd. Nu har det visat sig att Vägverket även stoppar fantasifulla kryptiska meddelanden med samma innebörd.

Vägverket har tidigare fått ögonen på sig när det gäller godkännandet av personliga registreringsskyltar. Vem kommer inte ihåg när de godkände en skylt som det stod Google på (läs mer om det här)? Detta trots att Vägverket är fullt medvetna om att man måste ha ett medgivande från varumärkesinnehavaren för att få skyltarna godkända.

Nu småblåser det runt personliga registreringsskyltar igen då man i dagens Aftonbladet kan läsa om en bilägare som av Vägverket fått avslag på sin skylt med teckenkombinationen X32IARO. Anledningen är att skylten är för snuskig.

Den inlämnade kombinationen från vänster till höger är i sig är inte snuskigt på något sätt, men titta på skylten i backspegeln i stället. Det gjorde Vägverket och upptäckte snusket. Frågan är hur många andra som hade gjort detsamma om bilen med skylten dyker upp i backspegeln, hade du reflekterat över budskapet?

Vägverket gav följande svar till bilägaren:

– Ni har begärt att använda en personlig fordonsskylt med teckenkombinationen X32IARO. Den beteckning som du har ansökt om kan väcka anstöt om den läses baklänges, i en backspegel eller liknande, skriver Vägverket i sitt svar till bilägaren, enligt aftonbladet.se.

Bilderna till denna artikel är montage.