Vanligt förekommande idiotkörning leder till allvarlig olycka

Aggressiv körning är mer regel än undantag i dagens trafik. Här är ett typexempel på idiotkörning som man mer eller mindre ser dagligen ute på vägarna. Denna gång leder den tyvärr till en allvarlig olycka.

https://youtu.be/sw2m_wP4QS8

I filmen, som kommer från Ryssland, får vi följa med i ett fordon som ligger i vänsterfil på en motorväg för att köra om en lastbil. Med ungefär 7-8, kanske tio, meter kvar till lastbilen dyker plötsligt en BMW X5 med betydligt högre hastighet upp i högerfilen. Föraren av suven kastar sig över till vänsterfilen för att komma före ”vår kamerabil”.

Läs också: Polisen trappar upp kontrollen av bilisterna

Just denna typ av aggressiv körning ser man ofta även i svensk trafik. Ofoget är inte något unikt ryskt beteende, inte på något vis. Det finns många svenska förare som anser sig ha mer bråttom än andra och utsätter inte bara sig själv för fara utan även övriga trafikanter.

Visst kan man ha bråttom i trafiken ibland, och ibland kanske man retar sig på någon långsam bilist i ytterfilen. Men att ta steget till att vara en idiot bakom ratten… det bör vara extremt långt, men så är det inte hos alla.

Läs också: Dashcam nu tillåten i Sverige

I detta fall lyckas BMW-föraren inte bara bete sig som en idiot, han eller hon lyckas även visa hur den här typen av trafikbeteende lätt straffar sig. Tyvärr är det BMW-föraren som klarar sig lindrigast undan, det gjorde däremot inte lastbilen och dess förare. Vi får hoppas att ett hårdare straff kommer i efterhand.