Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110214-chefens bil lyxig110214-chefens bil lyxig110214-chefens bil lyxig
110214-chefens bil lyxig

Vår chef har lyxigaste åket!?

Aftonbladets löpsedlar pryds av budskapet ”De har köpt lyxigaste bilarna där du bor”. Till sin förvåning har vår chefredaktör Daniel Frodin upptäckt att han själv finns med på listan.

Kvällstidningarnas tävlan i avundsjuklistor har nu skrivit ny historia. Du vet listorna som blivit populära de senaste åren på löpsedlarna: ”De tjänar mest där du bor”, ”De köpte dyraste huset där du bor”, och så vidare.

En sällsynt låg form av journalistik som inte bara ger upphov till kidnappning, inbrott och stöld. Utan tydligen också fyller något slags behov i mångas sinne, annars skulle de ju inte finnas.

En ny variant är tydligen vilka som köpt de mest exklusiva bilarna det senaste året, ska bli intressant att se hur många på listan som kommer att få påhälsning.

Jag antar att Aftonbladet beställt ut information från Bilregistret på bilar som registrerats på nya ägare under 2010. Ett av problemen är, som vanligt när det gäller Aftonbladet, att jobbet är allt annat än grundligt gjort.

Aftonbladet har endast valt ut exklusiva bilmärken som Aston Martin, Bentley, Ferrari, Maserati och Lamborghini. Och då också tagit med gamla bilar som fått ny ägare. Min granne i listan, hockeyhjälten Peter Forsberg, har tydligen köpt en Porsche 911 Turbo S från 2005. Knappast en av de dyrare bilarna sålda under 2010 eftersom den ”bara” kostat cirka 600 000 kronor, om jag får gissa.

Aftonbladet har helt missat dyrgripar som Audi R8, Mercedes SLS AMG, BMW M3, Mercedes S-klass, Audi S8 och så vidare, helt enkelt för att de varit så slöa och minst sagt ytliga i det som kanske kan kallas research och inte orkat gå igenom registreringen av så stora märken.

Min egen plats på listan avser min Porsche 356B Roadster från 1961 som jag köpte förra året. En ögonsten absolut, men knappast en av de dyraste bilarna i Stockholm 2010, tvärtom. Listan är ett exempel på värsta sortens avundsjukejournalistik men jag måste säga att jag glädjs oerhört åt att jag för första och enda gången får mitt namn placerat bredvid hjälten ”Foppa”.