Foto: Bilweb Auctions

Världens äldsta Saab kan bli din

Du har säkert spanat in någon riktigt fin veteranbil i sommar, eller en sån där bil som dina föräldrar hade när du var liten. Nu har bilauktionerna startat igen efter sommaren och det finns en hel del superfina objekt till salu. Bland annat världens äldsta Saab.

Chassinumret är 004 och den Saab 92 som nu finns till salu på Bilweb Auctions är ett mycket sällsynt exemplar och något för den seriöse samlaren. Bilen har en gång sålts av Saab till privatperson men bilen användes till en början av Saab för olika projekt, bland annat att för att bygga om bakluckan.

Bilar med en egen historia är extra värdefulla och den här Saaben har både en egen historia och plats i den fina svenska bilhistorien.

Foto: Bilweb Auctions

Bilweb Auctions uppdaterar som bäst sin lista över bilar som är till salu inför nästa auktion som hålls den 3-4 september. Bland de bilar som redan värderats och kontrollerats finns några fina VW-bubblor, en hel del klassiska Volvo-bilar och en och annan USA-bil.

Foto: Bilweb Auctions

Vad sägs om en Volvo P1800 ES som är i utställningsskick och som säljs till förmån för Stora Barndagen? Eller en Willys Overland Jeep från 1943?

Bland USA-bilarna märks en Dodge Dart från 1947 och en Chevrolet Blazer med en 6,2-liters V8 i fint bruksskick.

Alla bildrömmar som fått gro under sommaren kan bli verkliga.

Foto: Bilweb Auctions

Fler bilder på Saab 92:an från 1948 hittar du i själva annonsen och auktionens alla objekt hittar du här.