Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Det är inte så svårt som många tror
2 AV 2
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Världens bästa bilinteriörer utsedda

Nu är vinnarna av Wards 10 Best Interiors & UX utsedda. Här är de bästa bilinteriörerna i världen, om man frågar den amerikanska bilbranschen. 

Nu är det klart. Världens bästa, eller i alla fall USA:s, bästa bilinredningar är utsedda – det är ju så att amerikaner har lite dåligt grepp om vad som skiljer det egna landet från hela världen. Nåväl, det är den amerikanska branschorganisationen Wards, och deras publikation Wards Auto, som har vaskat fram tio vinnare från ett urval om 21 nominerade bilinredningar. 

Utmärkelsen kallas ”Wards 10 Best Interiors & UX trophy”, så det handlar alltså både om interiör och användargränssnitt. Wards nämner att vinnarna har tänkt utanför boxen och erbjuder, som exempel, eldrivna dörrar, gigantiska högupplösta skärmar, unika växelväljare, cool (sic!) grafik och vacker interiörbelysning.

Volvo C40:s interiör var med bland de 21 nominerade men Wards Auto ansåg den inte vara bland de tio bästa. Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

– För entusiaster av fordonsinredningar och användarupplevelser har det kanske aldrig funnits en bättre era att vara vid liv, säger Christie Schweinsberg, redaktör på Wards och domare till utmärkelsen, helt oironiskt på Wards hemsida.

Så till vinnarna då. Sex är elbilar, en hybrid och resten bensinbilar. Endast en är en vanlig bil, de andra är suvar, pickuper och sådant som i USA betraktas som nyttofordon. Varsågoda, och se om ni håller med om ifall det här är de bästa bilinsidorna som världen kan uppbringa för närvarande: 

2023 års vinnare av de 10 bästa interiör- och UX-troféerna kommer att presenteras vid Wards prisutdelning den 8 juni under Autotech: Detroit-mässan (vilket vi gissar är en rätt mossig branschtillställning), som hålls på Suburban Collection-showplace i Novi, Michigan. Missa inte det!