Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090618-engine-of-the-year090618-engine-of-the-year090618-engine-of-the-year
090618-engine-of-the-year

Världens bästa motor 2010 korad

För tolfte året i rad har bästa motorn utsetts av en rad motorjournalister från alla världens hörn. Och återigen var det en tysk motor som vann, nämligen Volkswagen 1,4-liters TSI-motor. Vinnarmotorn har alltså plockat sin andra raka titel.

International Engine of the Year 2010 – årets internationella motor 2010 – har nu utsetts och precis som förra året var det Volkswagens 1,4-liters TSI-motor som drog det längsta strået. Vinnarmotorn 2007 och 2008 – BMW:s TwinTurbo-spis på tre liter stod som vanligt för det tuffaste motståndet men klarade alltså inte mer än en andraplats, precis som förra året.

En av motiveringarna till att VW-motorn återigen vann lyder som följer:

”Volkswagens motor är fortfarande den bästa som kombinerar olika tekniker för att kunna leverera hög effekt i kombination med låga utsläpp och låg förbrukning.”

Volkswagens motor är också den motor som tilltalar mest globalt sett. I Nord-, Sydamerika och i Asien får den högre poäng än någon annan motor. Detta trots att motorn inte ens saluförs i Nordamerika – inte ännu i alla fall.

Årets bästa nykomlingmotor utsågs Fiats 1,4 MultiAir Turbo till. Den ses helt enkelt som den mest innovativa motorn som presenterats under de senaste tolv månaderna.

Årets miljömotor utsågs Toyotas 1,8-liters hybrid till och tog därmed ifrån Volkswagens 1,4 TSI-motor den titeln.

Årets prestandamotor är densamma som förra årets, nämligen Mercedes AMG-V8 på 6,2 liter.

För att se alla motorers placeringar i totalt tolv olika kategorier klickar du på den externa länken nedan.

Läs mer

Extern länk

Engine of the Year 2010 (alla vinnarna)