Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mecum Auctions

Världens enda Shelby GT500 Super Snake såld för 20 miljoner kronor

Nu är den såld, världens enda Shelby GT500 Super Snake som dessutom bär på en helt fantastisk historia. Nästan 20 miljoner kronor fick den nya ägaren pröjsa för kärran. Nytt rekord för en Mustang.

Vanligtvis betingar Ford Mustang inga väldiga belopp på auktioner, förutom i undantagsfall. Och nu när objektet var en alldeles unik Mustang med en historia som knappt går att fantisera ihop, då nådde pengatransaktionerna rekordnivåer.

Du kanske kommer ihåg att vi i november förra året skrev om att världens enda Shelby GT500 Super Snake var på väg upp på auktion? Nu har auktionen ägt rum i Florida och bilen ropades in för – håll i dig nu – 2,2 miljoner dollar vilket motsvarar 19,9 miljoner kronor. Det är nytt rekord för. Tidigare rekordet var 1,3 miljoner dollar (11,7 miljoner kronor), ett rekord som sattes 2013 av just denna Super Snake. En annan Mustang, experimentbilen Shelby EXP 500 ”Green Hornet”, bjöds det 1,8 miljoner dollar (16,3 miljoner kronor) för samma år, men det köpet genomfördes aldrig då säljaren valde att behålla bilen.

Foto: Mecum Auctions

2,2 miljoner dollar är dubbelt upp mot vad auktionsfirman värderade bilen till. De estimerade den till 1,0-1,2 miljoner dollar.

Det som gör rekordbilen Shelby GT500 Super Snake från 1967 så unik är alltså inte enbart att den är ensam av sitt slag, utan att självaste Carroll Shelby har kört den med väldigt speciella Goodyear Thunderbolt-däck på (sådana däck sitter på bilen än i dag), och det i väldigt höga farter. Bilen har nämligen en 7,0-liters V8 från Le Mans-vinnarbilen Ford GT40.

Ovan stycke är bara en ytterst liten del av hela fantastiska historien om bilen som du kan läsa i sin helhet här.