Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Världens fulaste bilinteriörer

Man dömer oftast en bil baserat på dess utsida, men insidan borde egentligen vara viktigare för det är där man spenderar stor del av sin tid. Här listar vi bilvärldens fulaste interiörer som du bör hålla dig ifrån.

För ett par veckor sedan släpptes den årliga, amerikanska listan som sammanfattar de bästa bilinteriörerna för året. Den listan gjorde inte många glada och som vanligt blev den ifrågasatt. Vissa var så fula att vi på redaktionen ställde oss frågan om det inte var fel lista som hade publicerats, nämligen listan över de fulaste interiörerna. Så var det tydligen inte.

Därför har vi nu satt ihop vår egen lista som visar upp tio av de fulaste bilinteriörerna i världen genom tiderna, plus en bubblare (som ni märker gillar vi bubblare på våra listor).
Det ska sägas att det inte har varit lätt att plocka ut dessa tio fulheter, det finns ju en uppsjö av missfoster på insidan.
Vi ratade några från att hamna på listan, interiörer som i själva verket är fula men som exempelvis var så före sin tid att de i dag i stället anses vara coola. Observera också att vi inte har tagit med konceptbilar, för då hade listan dominerats av knäppa interiörer från Bertone och andra italienska designhus.
Din lista ser säkert annorlunda ut, så dela med dig av dina interiöra missfoster i en kommentar nedan.

Utan någon inbördes ordning... Nu kör vi!

Ford Ka

Ford Ka av första generation gjorde inte många glada. Utsidan var inte helt populär, men insidan med sitt elefantmannen-stuk är snäppet värre.

Buick Rendezvous

Så lyxigt och så.... nej, så plastigt och så fejk. Kanske gick hem i USA förr (och i dag?), men aldrig här i Sverige väl?

Pontiac Fiero

Låtsas-sportbilen Pontiac Fiero såg snabb ut på utsidan medan insidan mer såg ut som något kontrollrum i en budgetframtidsfilm från 1960-talet.

Lancia Beta

Kommer du ihåg spelet Fyra i rad som man hade när man var liten? Där man lade brickor i en plastgrunka.

Imperial Crown Southampton

Egentligen väldigt vacker, men från just denna vinkel ser den ut som en uggla med Kalle Anka-näbb.

Fiat Multipla

Enligt många en av världens fulaste bilar, så klart den inte sviker på insidan.

Austin Allegro

Allegro kanske inte hör hemma på denna lista, om det inte vore för den fyrkantiga ratten.

Pontiac Grand Prix

Instrumentbrädorna på Lexus senaste modeller är lika den på Grand Prix, men som tur är har Lexus valt bort knapparna på ratten.

Citroën GSA

Kantigt och stramt med futuristisk teknik. Cyklopöga, satellitkontroller, virrvarr av varningslampor med tillhörande linjer och enekrad ratt är kult i dag, men fortfarande inte snyggt.

Buick Reatta

Först ritade man instrumentbrädan (som inte ser skallvänlig ut), sedan kom man på att hela förarinstrumenteringen var för långt ifrån förarstolen och fick bygga en ny utanpå.

Bubblare: Alfa Romeo 90

Coolfulsnyggt à la Alfa Romeo på 1980-talet, men en digital version av Volvos hastighetsmätare som satt i bland annat Amazon, hur tänkte italienarna där?

Så här i efterhand ser vi nu att det blev rätt mycket amerikanskt i listan, men det kanske inte direkt förvånar!?