Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090318-ssc-till-salu
090318-ssc-till-salu
090318-ssc-till-salu
090318-ssc-till-salu

Världens snabbaste bil till salu

Är man ute efter att köpa världens snabbaste bil ska man inte leta efter en Bugatti Veyron. Veyron må vara snabb, men den är inte snabbast. Den titeln tillhör rekordbilen SSC Ultimate Aero TT som för tillfället är till salu på eBay.

Att inneha titeln som tillverkare av världens snabbaste bil är utan tvekan mycket prestigefyllt. För tillfället är det Shelby Super Cars (SSC) som sitter på farttronen. Rekordet på 411,7 km/h sattes 2007 med en Ultimate Aero Twin Turbo. Nu finns rekordbilen ute till försäljning på eBay till det facila priset av 4,3 miljoner kronor (högsta bud i skrivande stund).

Bilen i fråga är en Ultimate Aero Twin Turbo av årsmodell 2007 med endast 216 mil på mätaren. Växellådan är manuell och utrustningen består bland annat av alcantara-inredning, navigationssystem, CD- och DVD-underhållningssystem med 10 högtalare och backkamera. Sedan kanske man även ska nämna V8-motorn på 1 183 hästkrafter som är monterad bakom stolarna.

Bilen som är till salu är förvisso just den bil som innehar världsrekordet, men det kan ändå vara ett visst smolk i glädjebägaren att den inte längre är den snabbaste bilen i SSC:s modellutbud. Inför modellår 2009 uppdaterades Ultimate Aero och fick bland annat ett nytt motorblock i aluminium som höjer effekten ytterligare. 2009 års Ultimate Aero levererar imponerande 1 287 hästkrafter och 1 500 Nm i vridmoment. Den uppdaterade modellen väntas sno åt sig hastighetsrekordet med råge. SSC anger en toppfart på hela 435 km/h.

Extern länk

2007 SSC Ultimate Aero på ebay

Läs mer