Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Världens största grill på Toyota Esquire?

Visst finns det stora grillar på bilar redan. Lincoln, Audi och Lexus har alla modeller med stora gaddar i nyllet. Men frågan är om inte Toyotas nya minibuss Esquire slår dem alla på fingrarna.

I dag har Toyota lanseras nya MVP-modellen Esquire i hemlandet Japan. Egentligen är själva bilen inget nytt eftersom den är syskon till modellerna Noah och Voxy. Noah minibussen i standardutförande medan Voxy är den lite sportigare varianten. Esquire kommer nu in i bilden som det lite lyxigare alternativet.

Den gör det med förändringar till utseendet både interiört och exteriört. Och det är just det exteriöra som får oss att stanna till för en stund. För även om denna sjusitsiga MPV ser högst ordinär ut är det något som sticker ut. Nej, vi tänker inte på de små hjulen. Vi tänker så klart på grillen.

Esquire har nämligen fått en rejäl grill jämfört med sina två syskon Noah och Voxy. Och med rejäl menar vi – rejäl. Inte ens grillen på uppdaterade Lincoln Navigator har en suck när det kommer till storleken.

Det är dock inget ovanligt att lyxbilar och premiumvarianter av diverse bilar får stora blänkande grillar. Frågan är bara varför. Den generella trenden är ju också allt större grillar. BMW försöker ju med allt större njurar.

Toyota Esquire, som är 469,5 centimete lång och 182,5 centimeter hög, ska säljas hos utvalda Toyota-handlare i Japan. Inte samma handlare som säljer modellerna Noah och Voxy som redan säljs åtskilda.

Två drivlinor finns till Esquire. Den ena är en hybriddrivlina och är identisk med den vi hittar i Toyota Prius, det vill säga totalt 136 hästkrafter. En renodlad bensinversion finns också. Då är det en 2,0-litersmaskin på 152 hästkrafter och 193 newtonmeter som står för drivningen.

Till sist måste vi fråga oss: vad har Toyota Esquire och Batman gemensamt? Toyota använder nämligen Batman i sitt marknadsföringsmaterial som du kan se på bild och i galleriet nedan. Kanske är det utseendet?