Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volvo XC90 R-Design
Volvo XC90 R-Design
Volvo XC90 R-Design
Volvo XC90 R-Design Foto: Hans Hedberg

Vass Volvo XC90 Polestar på gång!

Högst sannolikt får vi se högpresterande Polestar-versioner av nya Volvo XC90 om ett år eller två. Högre effekt och vassare chassi ska ge vägegenskaper som klättrar närmare toppmodellerna från Ingolstadt, München och Stuttgart.

Redan i höstas förstod vi att nya Volvo XC90 sannolikt kommer att Polestar-behandlas när Christian Dahl, Polestars vd och ägare, tittade in i framtiden och såg både XC60 och XC90 i prestandautföranden.

Nu styrks hans visioner då Michael Fleiss, Volvos motorutvecklingschef, för brittiska Auto Express har berättat att Polestar-versioner av nya XC90 är att vänta, både med bensin (T6) och diesel (D5).

– Våra kollegor på Polestar tittar redan på bilen. Polestar-modellerna hamnar effektmässigt någonstans mellan T6 och T8 Twin Engine, säger han.

Med det uttalandet skulle det innebära effektsiffror som landar mellan 320 (T6) och 400 hästkrafter (laddhybriden T8 Twin Engine). Om det även gäller för Polestar-versionen av D5 återstår att se. D5 i nya XC90 har 225 dieselhästar.

Effekt i all ära, men ett område som Polestar är duktiga på är chassiutveckling. S60 och V60 Polestar har lovordats världen över för knivskarpa vägegenskaper tack vare Polestars finlir av Volvos grundteknik. Så lär det även bli hos en XC90 Polestar med bland annat Öhlins-dämpare och Brembo-bromsar.

Lägg därtill ett kaxigare utseende baserat på R-Design-utförandet som Volvo redan har presenterat (bilden ovan). Hur pass bra nya XC90 klär i Polestars typiska blåa karosskulör återstår att se, men fler färger kommer sannolikt att finnas. S60 och V60 Polestar finns som bekant i vitt, svart och silver – utöver Polestars blåa Rebel Blue.

Auto Express skriver att trots att Volvos utvecklingschef Peter Mertens är nöjd med ljudet som märkets nya fyrcylindriga motorer genererar så tror de att Polestar lägger på någon form av artificiellt ljud för att få det lite maffigare.

Eller så räcker ett biffigare sportavgassystem långt, vi får väl se i framtiden.

Tidigast under 2016 får vi se Volvo XC90 Polestar (om den kommer, vilket den lär göra).