Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Veckans klipp? Ferrari för 215 miljoner

Aldrig förr har en bil sålts för fler pengar i Storbritannien än de 20,2 miljoner brittiska pund som samlaren Jon Hunt fick för sin bil. Vad han köpte den för 2008? Svaret har du här.

Ferrari 250 GTO byggdes mellan 1962 och 1964. Under de knappt två åren som italienarna skruvade i hop bilmodellen blev bara 39 bilar färdigbyggda, trots att FIA ålagt Enzo och vänner att bygga minst 100 vagnar av homologeringsskäl. Med lite tricksande med chassinumren behövde Ferrari bara bygga strax under hälften, eftersom man inte brydde sig om att bygga dem i nummerordning. Därmed blev det så svårt för FIA att kontrollera antalet att man godtog att italienarnas påståenden att man mer eller mindre byggt 100 bilar.

 Bilen blev en av Ferraris mest framgångsrika GT-vagnar någonsin och är nu extremt eftertraktad i samlarkretsar. Bland nuvarande ägare till bilen noteras svenske Ingvar Kamprad och Pink Floyds trummis Nick Mason, för att nämna ett par. 

 Bilen som nu gått under klubban har chassinummer 5095 och byggdes 1963. Under motorhuven ligger en tre liters V12-motor på drygt 300 hästkrafter. 0-100 går på 6,1 sekunder och toppfarten ligger på 280 kilometer i timmen, förutsatt att man vågar köra sin 215 miljonersbil så fort.

 Köparen sägs vara en anonym spanjor som förvärvade bilen av den brittiske affärsmannen Jon Hunt. Köpeskillingen på 20,2 miljoner pund, motsvarande drygt 215 miljoner kronor, innebär att bilen är den dyraste bil som gått under klubban i Storbritannien, och det för andra gången. Sist bilen såldes var året 2008 och köparen, Jon Hunt, pyntade den förra rekordpengen 15,7 miljoner pund för bilen. 

 Och visst måste det vara vemodigt att sälja en Ferrari som den här, men med 4,5 miljoner friska pund i vinst är det svårt att se herr Hunt gråta hela vägen till banken.