070109_voyager Foto: .

Veteran bland minibussarna kommer i ny version

I höst anländer Chrysler Voyager i helt ny tappning till Europa. Chrysler presenterade Dodge Caravan och Chrysler Town & Country på Detroitsalongen, den sistnämna är troligtvis den som får heta Voyager i Europa. 

Egentligen är alla tre varianter av samma modell, men med lite olika utseende. Troligtvis kommer ”vår” Voyager vara i stort sett identisk till utseendet med Town & Country. Framifrån syns det tydliga drag i grillen från syskonet 300C. 

Bilen har fått 35 antingen nya eller förbättrade funktioner, bland annat finns det hela nio mugghållare, ett numer eldrivet Stow ’n Go system. Det innebär möjligheter med ett knapptryck att vika ner säten i golvet för att få ett helt plant lastgolv. Den största nyheten är däremot något som Chrysler kallar ”Swivel ’n Go”. Vilket betyder att sätena i andra raden går att vrida runt, för att få en bordsliknande miljö där man sitter öga mot öga med passagerarna i tredje sätesraden. Andra nyheter att vänta är en dubbelt DVD-system, ny slags innebelysning med löstagbara ficklampor och självklart, massor med smarta fack och förvaringsutrymmen. 

Bilarna i Nordamerika kommer få tre olika motorer, där en 4-liters V6 på 240 hästar blir den största. Som minsta motor blir det en annan V6 på 3,3-liter och 170 hästkrafter som går att driva med E85 och vanlig bensin. Vilka motorer som blir aktuella för den svenska marknaden är fortfarande okänt, men vi får hoppas på någon bränsleeffektiv bensin- och dieselmotor.