Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vi kör nya Mercedes GLE

Hans Hedberg har begett sig till San Antonio i USA för att känna på nya Mercedes GLE.

Det var på Parissalongen för ett par månader sedan som Mercedes drog skynket av nya GLE, suven som för bara några år sedan bytte modellbeteckning från ML till just GLE. Det skedde i samband med senaste ansiktslyftet, men denna gång handlar det om en helt ny generation.

Utseendet har blivit något mjukare, mer elegant och ger ett intryck av att modellen har blivit nättare. Men det är precis tvärtom, GLE har vuxit och det märks på de interiöra utrymmena där passagerarna i baksätet har fått mer svängrum. Och för den som vill frakta än fler passagerare finns en tredje sätesrad i tillvalslistan. Då får det plats två personer i längst bak, något som så klart inkräktar på bagageutrymmet.

 I Teknikens Värld nummer 26/2018 hittar du bland annat provkörningen av nya Mercedes GLE.

För att du inte ska fastna i detta textstycke lämnar vi nu över rodret till Hans Hedberg som redan har varit iväg och kört nya GLE. Vad han har att säga om nya generationen hör du i filmen nedan.

Vill du läsa hela provkörningen gör du det snabbast i Teknikens Värld nummer 26/2018 som för tillfället finns att köpa i de flesta butiker runt om i landet. I samma nummer bjuds du på en mängd härlig läsning, inte minst om teståret 2018 som inkluderar 116 bilar.

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=702&player=sp&part_id=230289&addons=000&time=0&disable_sharing=false