Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vi kör super-suven Lamborghini Urus

Lamborghini kallar den för super-suv, och nog är vi beredda att hålla med dem. Vi har varit nere i Italien och kört 650 hästkrafter starka oxen Urus.

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=702&player=sp&part_id=199267&addons=000&time=0&disable_sharing=false

I ett antal år har det varit känt att Lamborghini har en suv på gång, men det var först i december 2017 som den italienska supersportbilstillverkaren visade upp sitt högbyggda mästerverk.

Urus, som är benämningen på en sedan länge utdöd uroxe, är inte som vilken suv som helst. Lamborghini ville ge den tydliga Sant’Agata-drag och tvätta bort släktskapet med Audi Q7, Bentley Bentayga och Porsche Cayenne. Och till utseendet kan vi slå fast att den inte ser ut som något annat i suv-väg.

Men hur mycket Lamborghini den twinturbo-V8-bestyckade suven med 650 hästkrafter och 850 newtonmeter känns och upplevs, det berättar Hans Hedberg om i filmen ovan och i Teknikens Värld nummer 11/2018 som finns ute i butik nu och som även går att beställa online här.

I samma nummer finner du mycket annat läsvärt, inte minst provkörningen av nya Mercedes A-klass och årets största suv-test med 20 modeller i två olika storleksklasser.