Video: Koenigsegg kraschar i Polen

VARNING FÖR STARKA BILDER Åtminstone 19 personer skadades, varav fyra allvarligt, när en Koenigsegg CCR kraschade in i publiken vid ett stort evenemang för sportbilar i Polen den gångna helgen.

Det var vid det årligen återkommande evenemanget Gran Turismo Polonia, som samlar sportbilar och supersportbilar från olika delar av Europa, som olyckan skedde. Föraren av en Koenigsegg CCR (som vi kört och imponerats av) tappade kontrollen över sin bil på en raksträcka, och fick sladd genom ett skyddsräcke in i ett publikområde.

Minst 19 personer skadades, varav fyra allvarligt, i olyckan, som fångades på film av flera andra i publiken. Två av de skadade ska, enligt uppgift, vara barn. Tillståndet för de allvarligt skadade ska dock vara stabilt. 

Enligt polska nyhetsbyrån PAP ska föraren av bilen i fråga vara av norsk härkomst, och evenemangets arrangörer låter meddela att han har ”tidigare erfarenhet av sportbilar”. Polska myndigheter ska också utreda orsakerna till olyckan.

Årets upplaga av Gran Turismo Polonia samlade 150 sportbilar med ägare/förare under tre dagar, i polska staden Pozna‪ń‬. Filmen på kraschen ser du nedan, med varning utfärdad för starka bilder.

https://youtu.be/16NUqmqhLEk?width=575&height=353