Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080222-tata-jaguar
080222-tata-jaguar
080222-tata-jaguar
080222-tata-jaguar

Vill Tata inte ha Jaguar?

Fords försäljning av Jaguar och Land Rover till indiska Tata har varit en utdragen process som verkat klar en längre tid, och är så fortfarande. Men nu kommer uppgifter om att Tata efter köpet kommer att sälja vidare Jaguar.

Hela historien med Ford, Jaguar, Land Rover och Tata har varit en extremt utdragen och inte alltid så rolig sådan. Gång på gång kommer det inofficiella uttalanden som säger att affären är färdig, men fortfarande väntar vi på ett officiellt tillkännagivande. Men nu verkar det som att dramat kan få en oväntad twist.

En källa som vill vara anonym på grund av sin djupa inblandning i förhandlingarna säger till Inside Line att Tatas ägare, Ratan Tata inte är intresserad av Jaguar. Mannen med det rytmiska namnet uppges ha köpt en stor jordplätt i Gurgoan utanför New Dehli. Där planerar han att bygga en fabrik i vilken det ska byggas Land Rovers. För Jaguar byggs ingen fabrik. Istället, säger den anonyme källan, kommer Jaguar att säljas vidare omedelbart.

Detta kommer inte som någon rolig nyhet för de brittiska fackföreringarna. Vid budgivningen om Jaguar och Land Rover gav facken sitt stöd till Tata eftersom man trodde att det indiska företaget skulle behålla en del av tillverkningen på de brittiska öarna. Härmed väcks återigen den allt för ofta ställda frågan: Vem vill ha den brittiska katten?