Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101029-volvo vinst 2010
101029-volvo vinst 2010
101029-volvo vinst 2010
101029-volvo vinst 2010

Vinst och ökad försäljning för Volvo

Det går bra för Volvo Personvagnar. För tredje kvartalet i rad uppvisar de ett positivt resultat och en ökad försäljning med 12,5 procent. Hittills i år har de sålt över en kvarts miljon bilar.

Utan att presentera några siffror eller detaljer om tredje kvartalets resultat meddelar Volvo Personvagnar att kvartalet innebar en rörelsevinst. Volvo, som hade ett tufft 2009, har nu haft positivt resultat tre kvartal i följd.

Bakom den positiva rapporten ligger en stark försäljning där man ökat med 12,5 procent hittills i år till totalt 272 555 sålda bilar från januari till och med september.

– Detta ger oss en bra plattform i vår strävan efter ett positivt helårsresultat. Det är det tredje kvartalet i följd som Volvo Personvagnar uppnår ett positivt resultat, något som är väldigt uppmuntrande för hela företaget, säger Stefan Jacoby som är ny vd för Volvo Personvagnar.

Anledningen till att Volvo inte redovisar några detaljer kring rapporten är att tredje kvartalet är en övergångsperiod mellan Ford och Geely.

– Det innebär att nästa resultatrapport kommer att bli årsbokslutet för 2010, säger Hans Oscarsson, tillförordnad finanschef för Volvo Personvagnar.

Tredje kvartalet var händelserikt för Volvo. Inte bara gick försäljningen fortsatt uppåt, mycket tack vare DRIVe-modellerna och modellen XC60 som globalt är Volvos bäst säljande modell, utan också på grund av att ett par milstolpar passerades. Den 2 augusti fullföljdes Fords försäljning av Volvo till Zhejiang Geely Holding Group Company Limited och samma dag utsågs en ny styrelse som hade sitt första sammanträde med Li Shufu som ordförande. Därefter utsågs en ny vd efter Stephen Odell, nämligen Stefan Jacoby och datumet var 16 augusti.

Läs mer