Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinterdäck: gör rätt val och tänk på följande

Att välja rätt vinterdäck till din bil kan tyckas vara en omöjlig uppgift, men med lite eftertanke och koll på din egen situation är det inte alls svårt. Lyssna på vad våra däckexperter har att säga.

https://youtu.be/UaKasI8tW8o

Står valet mellan dubbade och dubbfria däck? Ska du välja centraleuropeiska (mellaneuropeiska) eller nordiska friktionsdäck (dubbfria) eller ska fortsätta köra på dina tre säsonger gamla dubbdäck? Kanske du känner att däckfrågan inte är något för dig eftersom du har valt året runt-däck?Frågorna är många men svaren är enklare än du tror. Låt Teknikens Världs vinterdäckexperter Linus Pröjtz och Ruben Börjesson guida dig rätt i djungeln samtidigt som de slår hål på en rad olika myter och felaktiga påståenden.Med deras mångåriga erfarenheter från däcktest och bilkörning i vinterväglag är detta ovärderliga tips som du bör lyssna på. Alla svar och tips får du i filmen ovan.Missa inte att läsa om hur 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.