Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vision RS visar ny form och framtida Skoda-modell

Skoda Vision RS visar ny form för RS-bilarna och samtidigt en framtida modell.

Till höstens Parissalong, som öppnar den 4 oktober, ska Skoda visa upp suven Kodiaq i RS-version och med det även en (delvis) ny logotyp för den sportiga divisionen. Nu står det även klart att man ska presentera ytterligare två nyheter med hjälp av konceptet Vision RS som man nu har släppt två skisser på.

Konceptet är både en presentation av en framtida kompakt bilmodell (jo, det ritas på annat än suvar och crossovers i dag) och ger en föraning om RS-divisionens kommande formspråk.

Aerodynamik har varit Skodas ledord vilket märks på den låga fronten och de smala strålkastarna framtill liksom på takspoilern och diffusorn bak.

Med skisserna kommer även siffror. Konceptet mäter 4 356 millimeter på längden, 1 810 i bredd, 1431 på höjden och 2 650 mellan hjulaxlarna vilket antyder att det kan röra sig om en ny Fabia. Senaste generationen av B-segmentaren kom 2014 men fick en uppdatering i våras

.I klippet nedan kan vi se hur konceptet växer fram i designteamets gamla byggnad från 1890 i centrala Mladá Boleslav, precis vid floden Jizeras.

https://youtu.be/Ehd1vtCHzIc