Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Amarok blir sportpickup med 272 hästar och 600 newtonmeter

Näst efter Golf Design Vision GTI är Amarok R-Style det märkligaste VW-bygget som ställs ut i Wörthersee. Volkswagen har förvandlat stora pickupen Amarok till en låg och bred sportpickis.

Till den stora Volkswagen-träffen Wörthersee som pågår fram till 19 maj kommer VW-entusiaster från hela världen och då passar förstås även Volkswagen själva på att visa några nyheter. Den extrema Golfen Design Vision GTI är det stora dragplåstret men där finns även tuffa konceptbilen Amarok R-Style.

 Som namnet avslöjar är det här inte någon vanlig Amarok. Grunden är en Amarok med singelhytt som Volkswagen sedan har breddat med sex centimeter för att få plats med 22-tumshjulen och 295/35-däcken. Fram och bak finns låga kolfiberspoilers och baktill finns två stora utblås.

 Inne i kupén finns sportiga Recaro-stolar, sportratt och kolfiberinlägg i instrumentpanelen och dörrsidorna. Kraften kommer från en V6-diesel på 3,0 liter som ger 272 hästkrafter och 600 newtonmeter, tillräckligt för att Amarok R-Style ska göra 0-100 km/h på 7,9 sekunder. En åttaväxlad automatlåda skickar kraften till alla fyra hjul.