Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Amarok facelift på ingång – första bilderna

Volkswagens arbetshäst Amarok är på väg att fräschas upp efter att ha sett likadan ut i sex år. Nu visar Volkswagen upp Amarok facelift för första gången – i form av illustrationer.

Inom några veckor ska Volkswagen presentera Amarok facelift till fullo, så än så länge får vi bara ta del av tre illustrationer som ger oss ett hum om vad vi har att vänta oss. I det korta pressmeddelande som medföljer de tre bilderna står det att Volkswagen ger sin modell i pickupernas B-segment – som för övrigt sägs innehålla premiumprestanda i form av köregenskaper som en personbil i kombination med fulländade terrängegenskaper – en mer atletisk front och en modifierad instrumentbräda som betonar Amaroks kraftfullhet. Tillsammans ska förändringarna ge Amarok mer premiumkänsla.

Förändringen är inte gigantiska, men utseendet är helt klart moderniserat och stämmer bättre överens med Amaroks personbilssyskon, inte minst på insidan där den nya instrumentbrädan är mer personbilslik och ser trevligare ut med sina kantiga ventilationsgaller i stället för runda, större mätarhus och uppflyttad placering av infotainmentskärmen.

Ansiktslyftet påverkar inte Amaroks mått då den även i fortsättningen kommer att mäta 5,25 meter på längden och 2,23 meter på bredden (inklusive ytterbackspeglarna). Flakets yta ligger oförändrat kvar på 2,52 kvadratmeter.

Volkswagen nämner i nuläget inget om motorerna men vi tror att det blir samma palett som tidigare, det vill säga 2,0-litersdieslar för hela slanten, antingen med 140 hk/340 Nm eller 180 hk/400 Nm där sistnämnda går att kombinera med automatlåda. 4Motion-fyrhjulsdrift är standard oavsett modellversion.

Uppdateringen av Amarok känns tidsmässigt helt rätt med tanke på att konkurrenterna har släppt mycket nytt i genren. Toyota har släppt nya Hilux, så har även Mitsubishi gjort med nya L200 och Nissan med nya Navara. Dessutom har Ford nyligen uppdaterat Ranger och Fiat börjar nästa månad sälja helt nya Fullback som egentligen är en Mitsubishi L200 med Fiat-emblem.

Så här har Amarok sett ut de sex senaste åren.