Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Amaroks oönskade kinesiska syskon

Du hittar en fin Amarok på annons, du slår till och åker hem – bara för att upptäcka att det är en billig kopia du har köpt för dyra pengar.

Nja, riktigt så illa som vi beskriver det i ingressen kan det inte gå, även om kinesiska Jiangling T7 är identisk med tyska Volkswagen Amarok. Om det inte vore för ett annat emblem i grillen och den röda skylten med kinesiska tecken så hade även den mest skarpsynta tagit fel.

In i minsta detalj stämmer utseende hos kinakopian överens med originalet. Men så sägs det också att en kopia i Kina ska ses som en hyllning till originalet. Att det inkräktar på varumärkesbyggnad och andra juridiska detaljer är av mindre vikt.

Till och med modellbeteckningen, T7, är Volkswagen-klingande. Framtida Transporter-bussar väntas få beteckningarna T6 och T7, som uppföljning till T1, T2, T3, T4 och T5 som redan funnits och fortfarande finns.

Som tur är skiljer sig insidan radikalt från originalet. På så vis kan inte ens den lättlurade gå på att detta är en Volkswagen Amarok.