Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Arteon avslöjad som kombi

Jo, det blir en kombiversion av Volkswagen Arteon. Det visar två bilder tagna inifrån fabriken.

För två och ett halvt år sedan började ryktena ta fart – Volkswagen ska göra en shooting brake-kombi av Arteon. Våren 2018 bekräftades ryktet, en kombiversion finns med i planerna. Men någon Arteon-kombi har vi inte sett till – förrän nu.

I kinesisk media har de två bilder du ser här börjat surra omkring. Bilderna sägs vara tagna i Changchun-fabriken som drivs av Volkswagen tillsammans med kinesiska FAW Group. Att det i grunden är en Arteon råder ingen tvekan, utseendet bak till bakdörrarna visar det med all tydlighet. Att Arteon, som i Kina heter CC, dessutom tillverkas i nämnda fabrik får ses som ytterligare en bekräftelse på vilken bilmodell det rör sig om.

I och med att Arteon heter CC i Kina sägs denna kombimodell gå under namnet CC Travel Edition. Namnet vinner knappast något skönhetspris, i alla fall inte i om det sitter européer i juryn.

Om den kommer till Europa återstår att se. Arteon-kombin – som uppges komma med två motoralternativ i Kina, 186 samt 220 hästkrafter plockade ur en två liter stor turbomotor – kan mycket väl bli en Kina-specifik modell.