Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: X-Tomi Design

Volkswagen Arteon kan komma som kombi

Lyxiga Arteon kan blomma ut till en modellserie. En kombi med snits, en så kallad shooting brake, finns redan på ritbordet.

Volkswagen Arteon, som började säljas i april, ersätter fyrdörrarscoupén CC (Passat CC före 2012) men tar ut svängarna än mer. Arteon, som Volkswagen själva kallar för en premiummodell, har den bredaste grill vi någonsin sett på en Volkswagen och huven är en av de största inom koncernen, menar designern Tobias Sühlmann.

Men Volkswagen har som ambition att inte låta Arteon bara var en modell utan blomma ut i en hel serie. Produktchefen Elmar-Marius Licharz har avslöjat att det redan ligger en kombiversion på ritbordet. Han beskriver den som stilig men understryker att den inte har fått grönt ljus för produktion men har goda chanser för det.

Volkswagen Arteon debuterade under bilsalongen i Genève i våras och går att köpa sedan april.

Med tanke på att Arteons lyxiga framtoning är det svårt att tänka sig en duktig lastare utan mer något åt shooting brake-hållet. En udda karosstyp som historiskt sett representeras av bilar som Lancia Beta HPE, Reliant Scimitar GTE och Volvo 1800 ES men som har fått en renässans med bilar som Ferrari FF och GTC4Lusso samt Mercedes-modellerna CLA och CLS. På gång är även Porsche Panamera Sport Turismo. Du kan se bilarna i galleriet nedan.

Bilden överst visar illustratören Tomi-X Designs vision om hur Arteon kan se ut med kombikaross.