Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100608-vw-proton
100608-vw-proton
100608-vw-proton
100608-vw-proton

Volkswagen avslutar samtal med Proton – har annat att göra

Det blir inget samarbete mellan Volkswagen och Proton. Malaysiska Proton meddelar att förhandlingarna har avbrutits av en enkel anledning – Volkswagen har viktigare saker att göra.

Så sent som i förra veckan gick Protons ordförande Mohd Nazmi ut i media och antydde att hans företag var nära ett samarbete med biljätten Volkswagen. Uttalandet varken bekräftades eller dementerades av VW men nu får vi veta att det faktiskt har förts diskussioner men att dessa har avslutats. Enligt ett kort meddelande från Proton är det VW som har satt stopp med hänvisning till att de har andra prioriteringar och för tillfället inte kan gå vidare med Proton.

Det här är andra gånge de två biltillverkarna inte har lyckats få till stånd ett samarbete. I november 2007 var det Proton som satte stopp för de drygt tolv månader långa förhandlingarna eftersom de ville få mer tid att förbättra sina finanser. Proton – Malaysias ohotat största biltillverkare – har sedan en tid tillbaka letat efter affärskompanjoner som kan hjälpa företaget öka exporten och växa på den internationella marknaden. Proton uppges också vara i behov av nya modeller som kan konkurrera med Toyota och Honda som har växt sig allt starkare på den malaysiska bilmarknaden.

Läs mer