Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110420-vw beetle r110420-vw beetle r110420-vw beetle r
110420-vw beetle r

Volkswagen Beetle R bekräftad

Det har tidigare varit snack om att nya Beetle ska komma som prestandaversion. Nu har Volkswagen inofficiellt bekräftat att det blir så. En Volkswagen Beetle R med framhjulsdrift och gott om effekt under huven.

Förra generationen Volkswagen Beetle släpptes i en begränsad prestandaserie om 250 bilar. Denna Beetle RSi hade 224 hästkrafter och 320 newtonmeter hämtade från den numera insomnade V6:an på 3,2 liter. Dessutom var den fyrhjulsdriven.

Men nu när en helt ny generation Beetle presenterats för bara ett par dagar sedan kommer snacket igång igen – blir det en ny värsting? Jajamensan, det blir det. Personer inom Volkswagen som amerikanska Car and Driver pratat med säger att ledningen har bekräftat att en Beetle R ska gå i produktion. Dock utan att närmare precisera vad det skulle innebära i Beetles fall. Enda bonusinformationen som Car and Driver fick var att den kommer att förbli framhjulsdriven.

Det får oss osökt att tänka på Scirocco R som med sin turboladdade tvålitersmaskin klämmer ur sig 265 hästkrafter till just framhjulen. Golf R däremot, har ytterligare fem hästkrafter och drivning på alla fyra.

När Volkswagen Beetle R dyker upp vet vi inte. Vill man ha hyfsade prestanda i sin nybeställda Beetle gör man bäst i att välja 2,0 TSI-motorn på 200 hästkrafter. En motor som i exempelvis Scirocco är väldigt pigg och spänstig.

Nya Volkswagen Beetle bekräftas också lanseras som cabriolet. Något annat vore faktiskt otänkbart. Enligt Volkswagen sker detta sannolikt nästa år, då som årsmodell 2013. Precis som tidigare blir det med tygsufflett. Under huven kan vi förvänta oss samma maskiner som coupémodellen bjuder på.

Läs mer