Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Caddy Alltrack officiell

Nu försvinner Cross Caddy men in kommer i stället Caddy Alltrack. På Frankfurtsalongen kommer Volkswagen att visa en ny stryktåliga versionen av halvnya Caddy.

Volkswagen erbjuder förhöjda och mer stryktåliga versioner av nästan alla sina modeller, så även populära arbetsbilen Caddy, då kallad Cross Caddy. I våras visades en ansiktslyft version av Caddy med delvis nytt utseende men framförallt en ny instrumentbräda.

Nu presenterar Volkswagen Cross-versionen av den ansiktslyfta Caddyn men nu heter den inte längre Cross Caddy, utan Caddy Alltrack. Namnbytet går i linje med Volkswagens nya modellnamn där Alltrack är namnet på bilarna med hög markfrigång och bättre framkomlighet. Passat och Golf finns redan som Alltrack och vi kan nog vänta oss att nya Touran släpps med Alltrack-tillägg inom kort, så även lilla Polo.

För Caddy innebär Alltrack-behandlingen att bilen får svarta kanter runt hjulhusen, svarta trösklar och stötfångare med hasplåtar i plast i underkant. På taket tillkommer rails i silver och baktill syns de mörktonade lampglasen.

Inne i kupén får Caddy Alltrack en tåligare tygklädsel, pedalställt i aluminium och läderklädd ratt, växelspak och handbromsspak. Medan Golf och Passat Alltrack levereras med fyrhjulsdrift som standard ska man kunna få sin Caddy Alltrack med fram- eller fyrhjulsdrift. Utbudet av bensinmotorer spänner från 84 till 125 hästkrafter och det finns dieselmotorer med 75 till 150 hästkrafter. Caddy Alltrack börjar säljas i Europa mot slutet av året, svenska priser är ännu inte fastställda.