Volkswagen Cross Caddy

Volkswagen Cross Caddy ansluter

Nu ansluter Volkswagen Caddy till Polo, Golf och Touran som med hasplåtar och extra plastdetaljer redan bildat det tuffa Cross-gänget.

Volkswagen CrossPolo, CrossGolf och CrossTouran är välkända modeller som snart ska få sällskap av kommande Cross Up (ja, det ska särskrivas enligt Volkswagen). Men före lilleputtbilen hann Cross Caddy (särskrivs även den) som nu presenteras av Volkswagen.

 Volkswagen Cross Caddy baseras på Caddy Edition 30 men med lite exteriöra och interiöra detaljer som får den att se lite kaxigare ut, lite mer terräng. Hasplåtar fram och bak, skyddande plast som pryder nederdelen av karossen och skärmkanterna samt tröskellådsskydd. Detta toppas exteriört med nya 17-tumsfälgar, tonade rutor och silverfärgade takräcken. Sju lackkulörer finns att välja mellan varav den fränaste förmodligen är Scirocco-färgen Viper Green (som vi ser på bilderna här).

 Interiört är det tvåfärgad klädsel som gäller med läderdetaljer och kraftigare sömmar samt ett mittarmstöd fram som är höj- och sänkbart samt skjutbart i längsled.

 Maskinellt ska alla nuvarande Caddy-motorer kunna kombineras med Cross-paketet. Det innebär hela spannet från 85-hästars TSI-bensinmotorn till 140-hästars TDI-dieselmotorn. 4Motion fyrhjulsdrift och DSG-dubbelkopplingslåda finns till flertalet av dessa.

 Vi har ännu inte fått svar från Volkswagen Sverige om Volkswagen Cross Caddy är något för den svenska marknaden. Vi kan nog räkna med att så inte är fallet då CrossTouran är enda Cross-modellen som vi svenskar kan köpa inom Svea rikes gränser.