Volkswagen Cross Coupé blir supermiljöbil

Förra året visade Volkswagen upp Cross Coupé på bilsalongen i Tokyo och nu är det dags igen, fast denna gång som snåldiesel som ger utsläpp på supermiljöbilsnivå.

Med bara några månader mellan bilsalongerna i Tokyo och Genève har Volkswagen hunnit byta både färg och drivmedel i sitt suvkoncept Cross Coupé. Den tidigare uppsättningen motorer bestod av två elmotorer på totalt 170 hästkrafter och 380 newtonmeter som kopplades samman med en 150 hästkrafter stark bensinmotor med direktinsprutning. 

 Nytt är nu att en tvåliters dieselmotor på 136 hästkrafter installerats i bilen som även fått en ny röd kulör. Ny matchvikt för bilen som toppar 220 kilometer i timmen är 1 858 kilo men vikten och prestandan till trots nöjer sig nya Cross Coupé med en förbrukning på motsvarande 0,18 liter vilket ger utsläpp på 46 gram koldioxid per kilometer. Skulle bilen börja säljas i Sverige skulle den alltså kvala in som supermiljöbil, där kriterierna är att utsläppen ska vara maximalt 50 gram koldioxid per kilometer.

 Det är en sänkning från bensin-Cross Coupén som vägde in på 110 kilo mindre, vars motsvarande siffror är 0,27 liter bensin per mil och 62 gram

 Mer information om bilen lär komma ju närmare Genévesalongen, som slår upp dörrarna på torsdag, vi kommer.