Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen e-load Up
Volkswagen e-load Up
Volkswagen e-load Up
Volkswagen e-load Up Foto: Uli_Sonntag

Volkswagen e-load Up gör pizzan miljövänlig

Att Volkswagen vill ta över elbilsmarknaden står klart då de visar både e-Up och e-Golf i Frankfurt. Men det är inte allt. E-Load Up är namnet på miniskåpbilen som ska göra pizzabuden miljövänliga.

Volkswagens elbilssatsning i Frankfurt kompletteras med e-load Up. Den kan kort beskrivas som en skåpversion av eldrivna e-Up, med 1 400 i stället för 951 liter lastkapacitet. Elmotorn på 82 hästkrafter är densamma som i personbilsversionen.

 Volkswagen har stora planer för e-load Up. De presenterar den som den perfekta bilen för pizzabud i storstäder men de presenterar också sin vision om hur stora transportfirmor skulle kunna ha nytta av den lilla eldrivna skåpbilen. Volkswagen ser stora fördelar med att ha många små bilar i stället för en stor som måste bli fullastad innan den kan ge sig ut och dela ut sina paket. De första tio paketen som lastas måste alltså vänta på de övriga 100 paketen innan de kan levereras. Hos en transportfirma som kör med många små e-load Up kan dock de tio första paketen levereras direkt.