Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen e-Up
Volkswagen e-Up
Volkswagen e-Up
Volkswagen e-Up Foto: Verwendung fuer Pressezwecke honorarfrei

Volkswagen e-Up – svenskt pris på första elfolkan

I höst ger sig Volkswagen för första gången in på elbilsmarknaden. Det är lilla Up som begåvas med elmotor och lanseras i slutet av november. Och den kommer att kosta…

… 266 500 kronor. Det är Volkswagens rekommenderade cirkapris för e-Up som lanseras vid månadsskiftet november/december. Notera att priset är exklusive supermiljöbilspremien på 40 000 kronor. Volkswagen e-Up blir faktiskt den tyska biljättens första serieproducerade elbil, Volkswagen har förstås visat många olika elbilar på senare år men alla dessa har varit koncept eller prototyper.

 Volkswagen Sverige lanserar e-Up som en pendlarbil eller annorlunda andrabil. Den ska klara sträckor på upp till 16 mil på en laddning och har en elförbrukning på 11,7 kWh per 100 kilometer. Litiumjonbatterierna har en total kapacitet på 18,7 kWh och kan laddas från tomt till 80 procent på cirka 30 minuter i en CCS-laddningsstation. Volkswagen erbjuder e-Up-köparen en specialanpassad laddningsstation från Bosch med 230V/16A som gör det möjligt att ladda fullt på sex timmar. Det ska även gå att ladda bilen med vanlig sladd i ett 230 volts-uttag men hur lång tid det tar då är inte känt.

 Om man av någon anledning skulle få batteritorsk under färd och behöver bärgning erbjuder Volkswagen bärgningshjälp, men den är bara gratis två gånger under de första två åren.

 Läs mer om Volkswagen e-Up här.