Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Golf är Årets bil i världen 2013

2013 är Volkswagen Golfs år. För en knapp månad sedan blev den utsedd till Årets Bil i Europa. I dag blev den utsedd till Årets Bil i världen efter att ha vunnit World Car of the Year 2013.

Volkswagen Golf började med att i slutet av förra året vinna ett test hos Teknikens Värld. Det tog fart hos europeiska Årets Bil-juryn som tyckte att testvinnaren var värd titeln Car of the Year 2013, en utmärkelse Golfen fick för en knapp månad sedan. I dag ser vi att även internationella Årets Bil-juryn gått på vårt spår när de för några timmar sedan på bilsalongen i New York presenterade nya Volkswagen Golf som World Car of the Year.

 Juryns motivering lyder:

 ”Golf har precis rätt storlek – den är rymlig, praktisk och bekväm. Den har en fräsch och progressiv design, ett nytt motorprogram plus en imponerande lista av utrustning och säkerhetssystem. Om det finns en bil för alla, så är Golf den bilen.”

 I och med Golfs vinst i år är det fjärde av fem möjliga på fem år till Volkswagen i World Car of the Year. Förra året vann Up, 2010 vann Polo och 2009 vann förra generationen Golf.

 Totalt har ny Golf-generationen erövrat 17 titlar sedan lanseringen i november förra året. En av dessa är brittiska Top Gears utmärkelse ” All the car you’ll ever need”.

 World Car of the Year innehåller fler klasser med utmärkelser. I en av dessa, World Green Car of the Year, fanns Volvo V60 Plug-in Hybrid med. Men tyvärr, utmärkelsen gick i stället till Tesla Model S.

 Övriga klasser vanns av Porsche Boxster/Cayman (World Performance Car) och Jaguar F-Type (World Car Design of the Year).

 Alla finalister i respektive klass kan du se här.

 Vann rätt bilar i respektive klass? Kommentera nedan!