Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Första provkörningen av Volkswagen ID.7
2 AV 2
Foto: Volkswagen AG

Volkswagen Golf R 333 officiell

Volkswagen har nu dragit skynket av specialutgåven Golf R 333 Limited Edition som bjuder på några extravaganta detaljer – och en rejält saftig prislapp.

Missade du att få tag på jubileumsmodellen Golf R 20 Years i fjol får du nu en ny chans – kan man säga. Volkswagen har gjort några smärre justeringar och erbjuder nu specialversionen Golf R 333 Limited Edition som med start i september ska tillverkas i totalt 333 exemplar.

Under huven hittas samma tvålitersmaskin som sitter i prestandaversionerna av Golf, exempelvis Golf R men med effekten höjd från 320 till 333 hästkrafter. Maxvridet är kvar på 420 newtonmeter. Siffrorna är således identiska med Golf R 20 Years.
0-100 km/h går på 4,6 sekunder, samma tid som för fjolårsversionen och en tiondels sekunder snabbare än vad vanliga Golf R klarar av. Toppfarten är begränsad till 270 km/h, det vill säga samma som övriga (dock måste Golf R utrustas med Performance-paket för att nå upp dit).

1 AV 3
Foto: Volkswagen AG
2 AV 3
Foto: Volkswagen AG
3 AV 3
Foto: Volkswagen AG

Bilen är lackerad i en limegul metallicfärg som ackompanjeras av svarta detaljer och blå färgklickar på bland annat bromsok och ratt. Estoril-fälgarna mäter 19 tum och är skodda med R-däck, det vill säga ”bandäck” tillåtna för gatbruk.
För rätt stuk och ljud har Volkswagen, precis som med jubileumsmodellen, valt ett avgassystem i titan från Akrapovič.

1 AV 3
Foto: Volkswagen AG
2 AV 3
Foto: Volkswagen AG
3 AV 3
Foto: Volkswagen AG

Från och med fredagen den 2 juni ska det gå att beställa Golf R 333 Limited Edition i Tyskland. Och smakar det så kostar det... motsvarande 888 000 kronor!
Det är drygt 300 000 kronor mer än vad fjolårets Golf R 20 Years kostade.
Leveranserna inleds i oktober.