Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Golf R Cabriolet på gång

Den hetaste versionen av Volkswagen Golf kan snart komma som cabriolet, avslöjar patentskisser som China Car Times kommit över. 270 hästkrafter och 0-100 på 5,9 sekunder.

Knappt har Volkswagen lanserat cabrioletversionen av Golf GTI förrän det är dags för nästa prestanda-Golf att komma in i matchen, enligt China Car Times som kommit över patentskisser på vad som ser ut att vara Golf R cabriolet. De som minns bilen från förra årets upplaga av GTI-träffen i österrikiska Wörthersee kommer ihåg bilen som då visserligen bara var ett koncept, men med tanke på de nya uppgifterna kan bilen bli verklighet.

 Det innebär att det blir samma 270 hästkrafter som går ut genom alla fyra hjulen även med taket borta. Prestandamässigt kommer dock cabrioletversionen troligtvis halka efter sitt syskon med tak. 210 hästars Volkswagen Golf GTI Cabriolet har i och med konverteringen blivit 140 kilo tyngre vilket ger en 0,4 sekunder längre accelerationstid upp till 100 från stillastående.

 Kan man vänta sig motsvarande siffror för Golf R betyder det att cabrioleten accelererar upp till 100 på 5,9 sekunder med DSG-låda och 6,1 sekunder med vanlig sexväxlad manuell låda. Toppfarten lär bli samma 250 kilometer i timmen som Golf R. Chassit på Golf R är 25 millimeter lägre och bromsarna mäter 345 millimeter fram och 310 millimeter bak. Bränsleförbrukningen uppgår på 0,84 liter per mil med DSG och 0,85 med manuell låda, vilket motsvarar 195 respektive 199 gram koldioxid per kilometer.

 Skulle patentskisserna stämma kan Golf R Cabriolet komma redan i år, möjligtvis till bilsalongen i Paris i september.