Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Golf R med 420 hästar kommer nästa år

Nu nås vi av uppgifter att Volkswagen Golf R 400 verkligen ska gå i produktion – redan nästa år. Men det blir inte med 400 hästkrafter utan sannolikt ännu fler.

Det är brittiska Car Magazine som skriver att från och med nästa år ska det gå att köpa den värsting-Golf som Volkswagen visade upp på bilsalongen i Peking i våras – Golf R 400. Volkswagen har ännu inte gått ut med det officiellt men britterna skriver som om de vore säkra på sin sak och de uppgifter som de har kommit över.

De skriver också att det sannolikt blir fler hästkrafter än de 400 som konceptbilen hade. De nämner att effektsiffran landar på mellan 407 och 420 hästkrafter, alltså mer än hundra hästkrafter över vad 300 hästkrafter starka Golf R presterar.

Landar det på 420 hästkrafter är det ingen slump. Audi visade i Genève i våras upp en konceptversion av TT med just den effektsiffran plockad ur två liter turbomaskin.

Car Magazine skriver också att denna galna Golf inte kommer att se ut som en best från en annan planet, utan den ska ta tillvara på Golfens klassiska detaljer och utseende. Dock kommer den att få ett bodykit med splitters, vingar med mera som passar fartmonster av den här typen. Den kommer även att få behålla Golfens spårvidd för att inte äventyra produktionslinan i fabriken.

0-100 km/h gjorde den fyrhjulsdrivna konceptbilen på 3,9 sekunder. Toppfarten låg på 280 km/h. Produktionsversionen, om den nu blir av, lär ligga någonstans i de regionerna om Volkswagen kan hålla nere vikten.

Premiären sägs äga rum på bilsalongen i Frankfurt hösten 2015.

Pris? Vet ej, men det spekuleras omkring halvmiljonen.