Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Golf R Sportscombi officiell

Sedan en tid tillbaka har vi vetat att Golf Sportscombi ska komma i R-utförande, nu är väntan över. Så här ser den ut.

Ungefär samtidigt som vi fick provköra halvkombiversionen av Golf R fångade vår spionfotograf kombimodellen i R-utförande på bild när den testades på Nürburgring. Nu är allt färdigtestat och Volkswagen är redo att visa upp nya kombiracern.

Under huven sitter samma turboladdade fyra på 2,0 liter som i halvkombisyskonet. 300 hästkrafter och 380 newtonmeter levereras via en sexstegad dubbelkopplingslåda till alla fyra hjul. Vanliga Golf R klarar av 0-100 km/h på 4,9 sekunder medan Sportscombi behöver 5,1, toppfarten är dock densamma på 250 km/h.

Likt syskonet har även kombin tuffat till sig med vassare kjolpaket och fyra pipor som pekar ut strax nedanför där matkassar och barnvagnar packas in. I stort sett är Golf R Sportscombi samma bil som Golf R förutom att du kan slänga in fler matkassar och större barnvagn med 605 liters lastutrymme.

I kupén sitter du i sportstolar klädda i alcantara och tyg, som tillval erbjuds läderklädsel med inlägg av tyg med ”kolfiberlook”. Golf R Sportscombi lanseras i Sverige till våren men något pris är ännu inte fastställt. Sett till vanliga Golf är merkostnaden för en Golf Sportscombi 11 000 kronor, Golf R kostar 379 900 kronor vilket kan innebära att Golf R Sportscombi kan kosta från 390 900 kronor.