Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Verwendung fÏŒr Pressezwecke honorarfrei

Volkswagen Golf Sportsvan blir lite sportigare med R-Line

En lite mindre nyhet i Volkswagen-montern i Frankfurt är det R-Line-paket som har monterats på Golf Sportsvan.

Förra året kom Golf Sportsvan som ersättare till gamla Golf Plus. Genast tog vi den till våra hjärtan som den bästa Golfen av dem alla. Bäst alltså, men kanske inte sportigaste Golf-alternativet. Det tänker Volkswagen nu delvis råda bot på genom att på Frankfurtsalongen presenterade Golf Sportsvan i utförandet R-Line.

R-Line-paketet till Golf Sportsvan är uppdelat i två bitar – den exteriöra och den interiöra. Man är med andra ord inte tvungen att dras med den andra om man bara är ute efter den ena.

På utsidan handlar det om lite kaxigare front där stötfångaren har fått större luftintag och en vid kromribba. Utförandet av denna har medfört att dimljusen är borta.

Baktill finner vi i R-Line-utförandet en diffusorliknande del i stötfångaren, förkromade ändrör och tonade glas för bakljusen.

R-Line-fälgarna mäter 17 och 18 tum.

Foto: Verwendung fÏŒr Pressezwecke honorarfrei

Den som satsar på att även uppgradera interiören får sportstolar med sportig klädsel i bland annat mikrofiber och med R-Line-logotypen, kontrasterande sömmar på bland annat växelväljaren och sportratten, svart tak, pedalställ i rostfritt stål och instegslister som pryds av R-Line-logotypen.

Ett R-Line-sportpaket finns också för den som vill gå ”all in”. Det innebär en sänkning av chassit med 15 millimeter, progressiv styrservo och mörktonade rutor bakom B-stolparna.

 

Foto: Verwendung fÏŒr Pressezwecke honorarfrei