Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo till Wörthersee

Volkswagens bidrag till årets Wörthersee-träff heter GTI Roadster Vision Gran Turismo. En extrem bil som till och med du snart kan köra – i en spelkonsol nära dig.

På förra årets GTI-träff i österrikiska Wörthersee kom Volkswagen med Design Vision GTI, en extremt Golf med dubbelturbomatad V6-motor på 510 hästkrafter.

Till årets träff fortsätter Volkswagen i Vision-spåret, om än i betydligt extremare format. Till 2014 års version av Wörthersee av tar man nämligen med sig GTI Roadster Vision Gran Turismo som vi här ser skisser på. På själva träffen får besökarna dock uppleva bilen på riktigt.

Men om du går och funderar på när bilen når din vanliga Volkswagen-handlare så är du fel ute. Som namnet avslöjar är det här en bil som bara byggs i ett endaste exemplar, det som ställs ut i Österrike. Resterande exemplar byggs av ettor och nollor för att träda fram som en av alla extrema bilar i Playstation-spelet Gran Turismo 6.

Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo är som sagt – med sin låga, öppna hållning – extremare än förra årets bil. Men själva hjärtat är detsamma. Det utgörs nämligen av samma treliterssexa som med dubbla turboaggregat som pressar ur sig 510 hästkrafter och 665 newtonmeter. Via en sjustegad DSG-låda når kraften ut till alla fyra hjul som mäter 20 tum och är skodda med 235/35-däck fram samt 275/30-däck bak.

Bakom hjulen sitter 380 millimeter höga bromsskivor fram och 356 millimeter höga bak.

Några prestandauppgifter finns inte, de får vi troligtvis reda på genom att köpa bilen i Playstation 6.

Andra extrema koncept som ska visas upp i Wörthersee i helgen ser du via relaterade länkarna nedan.